Трохи фото миколайчиків

І на додаток до попередніх дописів, так би мовити, на завершення циклу про миколайчики, — трохи фото готового печива і міркувань на тему.

Як я вже писав трохи раніше, перед розмальовуванням миколайчика тло має висохнути. Тому при організації роботи з дітьми слід або вирішити — або робити розпис по «чистому» печиву (такі є на фото нижче), або заздалегідь покрити печиво тлом (кожушок і шапка, а вже бороду діти намалюють самі). Тоді за одну-півтори години, час, який вони зможуть витримати, діти намалюють очі-брови-рота і розмалюють кожушок візерунками.


Заготовки для розпису миколайчиків Готові миколайчики, розмальовані по тлу

Готові миколайчики різних років

Зверніть увагу — формочки дідуся, зірочки, коника, ялинки, куманця (добре, чайничка) і котика з хвостиком зроблені з банок однакового діаметру, глечика і котячої голови — з меншої. Розмір печива дуже залежить від складності контуру. Більше про це написано в дописові з фотографіями різних формочок.


Готові миколайчики, розпис по тлу і по чистому печиву Готові миколайчики Готові миколайчики Готові миколайчики Готові миколайчики

3 коментарі to “Трохи фото миколайчиків”

  1. ReAl сказав:

    p.s. Мисочка посередині столу із заготовками, то натуральна опішнянська кераміка, але не для антуражу, а просто перша під руку трапилася — ми з них їмо 🙂

Leave a Reply

[flagcounter image]