ATmega328P в Києві.

Знадобилося тут додати функціоналу в зроблені колись “технологічні” пульти. Плати були зроблено зовсім давно під ATmega8, саме в ці було запаяно ATmega168, але там вже було зайнято більше, ніж три чверті коду. Пару підходів — і вже маємо запас всього 10%. Вихід на перший погляд простий — поставити мікроконтроллер з вдвічі більшим об’ємом флеша і надовго забути про проблеми.

Заходжу на сайт Imrad, де колись бачив 328-мі, хоч і по не дуже приємній ціні. Оскільки це не серійний виріб, то ціна не дуже й важлива. Але… Їх нема! Сайт Biakom — нема!!
Ну якщо вже просто забігти і взяти однак неможливо — передаю естафету комплектатору. Він пішов обдзвонювати по своєму списку і знайшов на останньому дзвінку (треба було знизу починати).

В Rainbow ATmega328P-AU знайшлися по ціні близько 25грн при “партії” в п’ять штук. Це було пару тижнів тому, але я не поспішав писати, поки не перевірив, що мікроконтроллери “справжні”, адже вже встиг прочитати про підробки і вже не знав, чи радіти низькій ціні. Тоді по сайту у них на складі було трохи більше семисот штук, на момент написання цього повідомлення – майже шість сотень. Кому вони потрібні — поспішайте!

Leave a Reply

[flagcounter image]