OpenOCD та FTDI-MPSSE

Зрідка щось пробуючи на LPC1766, вже доволі тривалий час не зазирав у новини OpenOCD. Як зібрав колись 6-тої версії, так і працював. Ще раніше, коли робив собі плату на FT2232H, трохи промахнувся і керування драйверами зробив несумісним з жодним з підтримуваних OpenOCD 6.x адаптерів. Тому для роботи з кортексами діставав напівмакетку (плата з FT2232D та шинником, перерізана на сумісність з Amontec JTAGkey).

А оце підтягнув git-ом свіжий стан, а там вже 8.0. А з 7.0 вже для FTDI/MPSSE підтримується довільне призначення службових виводів (reset, керування драйверами). Навіть краще, ніж в avreal, бо можна задати довільне своє ім’я сигналу, прив’язати його до ніжки і керувати ним командами OpenOCD — інтерактивно або з командного рядка. Додав у makefile в частині формування командного рядка вмикання червоного світлодіода на початку програмування і вимикання в кінці. Все чудово запрацювало, через FT2232H програма зашивається у півтора-два рази швидше, ніж через FT2232D, веріфікується у три-чотири рази швидше. І таке враження, що і через FT2232D свіжа версія OpenOCD працює відчутно швидше, ніж 6.x, але вже ніде перевірити, а спеціально збирати ліньки.

І дуже вчасно я сьогодні (хм… вже вчора) за це взявся — через хвилин двадцять після того, як зберіг на флешку конфігураційний файл та приклад makefile, подзвонив колега і сказав, що на роботі полетів J-Link. А там у мене точно така ж плата з FT2232H лежить.

Leave a Reply

[flagcounter image]